vrijdag 15 juni 2012

Speeltips voor de EK-opdrachten

Beste boerinnen en boeren, ook bij de EK Voetbal Opdrachten horen weer de Speeltips! Daar komen ze.

Om te beginnen de mededeling waar jullie het meest op zit te wachten: Als je al een Biermachine hebt, kun je deze opdrachten zonder Daalders uitspelen.

1. Oogst 12 Weide en maak 12 Rundvlees
Rundvlees maak je met een van de vlees producerende Koeien (bijvoorbeeld de Roodbonte Koe). Die eten allemaal Weide.

2. Koop 1 Doel
Hoewel je voor een wedstrijd meestal 2 doelen nodig hebt, mag je het hier met 1 doen. Je koopt het doel voor een prikkie in de Winkel.

3. Vind de Bal
Gokken tussen 4 Kluisjes. De bal zit maar in 1 ervan. Je krijgt de eerste sleutel meteen. Gok je mis dan moet je 5 uur wachten op een nieuwe sleutel. Of je koopt meteen een nieuwe sleutel voor Daalders.

4. Oogst 40 Hop en 40 Rogge
Voor het bier van straks. Bij de beloning zit 150 OP.

5. Maak 75 Stout Bier
Je kunt hiervoor zowel de oude Biermachine gebruiken, als de nieuwe Bierbrouwerij van Boer Harmsen. Voor die laatste hoef je geen personeelsleden meer te zoeken (zoals bij de oude Biermachine). Wel heb je onderdelen nodig. De meeste kun je gratis krijgen van je buren. Twee onderdelen moet je met Daalders kopen, in totaal 12 Daalders.

Bij de beloning zit 1 Daalder.

6. Verzamel 10 Voetbaltickets
Dit gaat op de manier die je intussen gewend bent. Vraag tickets als gratis cadeau aan je buren, laat ze in je Cadeaudoos zitten totdat je er 10 hebt, ga dan naar het opdrachtscherm en klik aldaar op Gebruiken.

En voilĂ : Klaar is Kees!

donderdag 14 juni 2012

Hoe zit het nu met Landleven Test?

Beste boerinnen en boeren, we krijgen veel mails en berichten over de sluiting van Landleven Test. Tijd voor wat uitleg.

Test-versie, wat betekent dat?
Om te beginnen iets wat jullie eigenlijk allang wisten: Landleven Test is geen gewone Landleven, maar een testversie, bedoeld om nieuwe functies te testen voordat ze in de 'echte' versie online gaan.

Dit betekent dat Landleven Test nooit bedoeld is geweest als speel-spel voor een grote massa mensen. We hebben Landleven Test dan ook nooit gepromoot. Jullie hebben het spel helemaal zelf gevonden.

Inderdaad: velen van jullie vinden Landleven zo'n leuk spel dat, naast op de gewone versie, ook een boerderij is begonnen op Landleven Test. Dat is niet erg, zolang er maar niet te veel spelers op zitten. De testversie is immers niet bedoeld voor een grote massa spelers. De servers zijn daar dus ook niet op berekend.

Onlangs is de Landleven Test server door het grote aantal spelers overbelast geraakt. Spelers hebben dit ook gemerkt: het aantal fouten in de testversie ging nam de laatste tijd door het overmatige dataverkeer ernstig toe. Uiteindelijk hebben we daarom moeten besluiten om Landleven Test - alle Landleven Testen - af te sluiten voor publiek. Door succes ten onder gegaan, dus.

Hoe verder?
Dat is wat er is gebeurd. Nu de vraag: hoe verder?

Wij, de ontwikkelaars van Landleven, hebben echter toch graag een aantal spelers op de Test-versie van Landleven. Dat heeft voor ons belangrijke voordelen: jullie vinden meer fouten dan wij, omdat jullie nu eenmaal met meer zijn.

Landleven Testpanel
Daarom hebben we besloten om - op proef! - een Landleven Testpanel in te stellen. Twintig van jullie zullen hiervoor binnenkort worden uitgenodigd of kunnen zich binnenkort aanmelden. Dit gebeurt allemaal op Facebook.

Het Testpanel krijgt als enigen toegang tot Landleven Test. Om je vast een idee te geven: we zoeken mensen die dagelijks spelen en weten hoe ze bijvoorbeeld screenshots kunnen maken. Spelers in het testpanel moeten zich ervan bewust zijn dat ze Landleven Test in de eerste plaats spelen om te testen. Dit kan betekenen dat we soms dingen op je Landleven moeten veranderen om ervoor te zorgen dat je bepaalde nieuwe dingen ook echt kunt spelen. We verwachten dat je dan de fouten die je tegenkomt, aan ons rapporteert. Daarnaast verwachten we, in verband met onze promotie voor de 'echte' versie, ook de nodige discretie van ons Testpanel.

Zoals gezegd, is dit een proef. Landleven Test spelen is leuk, maar komt vanaf binnenkort dus met een stukje verantwoordelijkheid. En we hebben er het volste vertrouwen in dat jullie dit aankunnen!

Binnenkort hoor je hier meer over. Ondertussen wensen we alle boerinnen en boeren heel veel plezier op (de gewone versie van) Landleven!

donderdag 7 juni 2012

Met Landleven naar de Boerenbios!


Hallo filmminnende boerinnen en boeren, welkom bij de Boerenbios-opdrachten! Ook deze keer helpen we je een beetje op weg: hier is de uitleg!

Ook nu weer eerst even de mededeling waar iedereen op zit te wachten: deze opdrachten kosten 14 Daalders om te completeren. Dat komt doordat je de Popcornmachine moet afmaken met onderdelen. En daarvan zijn er 2 die je niet van je buren kunt krijgen als gratis cadeau.

1. Vanille
Fluitje van een cent: zaai en oogst 15 Vanille.

2. Wijn
Dit heb je waarschijnlijk ook al eerder gedaan: 40 Rode Wijntjes maken. Met de Wijnmachine dus. Bij de bonus zit 120 OP.

3. Vind de DVD van Titanic
Gebruik de afstandsbediening om de Titanic-DVD tevoorschijn te toveren uit 1 van de 5 DVD-spelers. Als je mis gokt, moet je een aantal uren wachten op een nieuwe afstandsbediening. Gok je juist, dan kun je rekenen op (onder meer) 25 Kunstmest als beloning.

4. Voltooi de Popcornmachine
Je hebt nodig: 10 schroeven en 10 Gereedschap (beide voor 1 D per stuk of als gratis cadeau van je buren), plus nog een Maisbak (10 Daalders) en een Handle (4 D).

5. Maak 80 Vanille-popcorn
Stop Mais en Vanille in de Popcornmachine. Herhaal dit 80 keer. Bij de beloning inbegrepen is deze keer 5 blikken Benzine.


6. Verzamel 10 Luidsprekers
Een verzamel-opdracht dus, en je weet het: laat de ontvangen Luidsprekers in je Cadeaudoos zitten totdat je er 10 hebt verzameld. Ruil ze nog niet in!!
Als je er genoeg hebt, ga dan naar het opdracht-scherm. Hier is dan een Gebruik-knop verschenen. Pas als je de Gebruik-knop in het opdrachtscherm klikt, is de opdracht gelukt!

En tenslotte komt de eind-beloning, en dat is... ofwel de Truffelmakende Labrador, ofwel de enige echte Hall Of Fame Salamimachine.

Veel succes!!